Εκδρομές Νομού Ηρακλείου



Transfer in Crete
Μπαλί,Ρέθυμνο – Κρήτη
+30 6986272886
+30 6977628007

Μπορείτε να δημιουργήσετε εσείς το πρόγραμμα της εκδρομής ή των δραστηριοτήτων που θέλετε να ακολουθήσετε ή  να ενημερωθείτε από εμάς για περιηγήσεων δραστηριοτήτων

Ο νομός Ηρακλείου είναι ο μεγαλύτερος της Κρήτης, έχει το μεγαλύτερο πληθυσμό, ενώ είναι και η πλουσιότερη περιοχή της έχοντας το μεγαλύτερο κατά κεφαλή εισόδημα.
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στην Ευρώπη. Το σημερινό κτήριο οικοδομήθηκε την περίοδο 1933-1937 σε σχέδια του Π. Καραντινού, στη θέση του μεγαλοπρεπή ενετικού μοναστηριού του Αγίου Φραγκίσκου που καταστράφηκε από το σεισμό του 1856. Στο Μουσείο έχουν συγκεντρωθεί αρχαιολογικά ευρήματα απ' όλη την Κρήτη, καλύπτοντας την ιστορία του νησιού για περισσότερο από 5500 χρόνια.
 https://transferincrete.gr/kante-kratisi.html

Λότζια



Η Λότζια που σώζεται σήμερα στο Ηράκλειο, χτίστηκε το 1626-28 από τον Φραγκίσκο Μοροζίνι, αυτόν που επίσης έχτισε την κρήνη με τα λιοντάρια (κρήνη Μοροζίνι) στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου. Πρόκειται για την τέταρτη και τελευταία Λότζια που χτίστηκε στην περίοδο της ενετοκρατίας.
 https://transferincrete.gr/kante-kratisi.html
Κούλες


Το ενετικό φρούριο Κούλες δεσπόζει στην είσοδο του ενετικού λιμανιού στο Ηράκλειο. Οι Ενετοί το αποκαλούσαν "Φρούριο στη Θάλασσα" (Castello a Mare), αλλά σήμερα διατηρεί την τούρκικη ονομασία του, Κούλες από το Su Kulesi. Είναι από τα πιο οικεία και αγαπημένα μνημεία της πόλης, σύμβολο του Ηρακλείου.
 https://transferincrete.gr/kante-kratisi.html
Κνωσός

Το Μινωικό Παλάτι της Κνωσού βρίσκεται 5 χιλιόμετρα νοτιο-ανατολικά από το Ηράκλειο, στην κοιλάδα του ποταμού Καίρατου. Ο ποταμός πηγάζει από τις Αρχάνες, διασχίζει την Κνωσό και εκβάλλει στον Κατσαμπά, το μινωικό λιμάνι της Κνωσού.  Στα μινωικά χρόνια ο ποταμός είχε τρεχούμενο νερό όλη τη διάρκεια του χρόνου και οι γύρω λόφοι καλύπτονταν από βελανιδιές και κυπαρίσσια, εκεί που σήμερα βλέπουμε ελιές και αμπέλια. Οσο για τα πεύκα μέσα στην Κνωσό, αυτά φυτεύτηκαν από τον Εβανς. Το Πρώτο αυτό Aνάκτορο καταστρέφεται κατά το 1.700 π.Χ. περίπου, αλλά ξανακτίζεται  για να καταστραφεί οριστικά πια από φωτιά το 1350 πΧ. Έκτοτε ο χώρος του ανακτόρου μετατρέπεται σε ιερό άλσος της Ρέας, αλλά δεν ξανακατοικείται.

 https://transferincrete.gr/kante-kratisi.html
Φαιστός

Η Φαιστός, ή πιο σωστά το Μινωικό Ανάκτορο της Φαιστού, βρίσκεται στην νότιο-κεντρική Κρήτη, στην πεδιάδα της Μεσαράς, 55 χιλιόμετρα νότια από το Ηράκλειο και σε μικρή απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο στην Αγία Τριάδα, τον αρχαιολογικό χώρο στη Γόρτυνα και τα Μάταλα. Η Φαιστός είναι από ταους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Κρήτη, και δέχεται πολλές χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρόνο. Το μινωικό ανάκτορο της Φαιστού αντιστοιχεί σε ακμαία πόλη που, όχι τυχαία, αναπτύχθηκε στην έφορη πεδιάδα της Μεσαράς κατά τους προϊστορικούς χρόνους, δηλαδή από το 6.000 π.Χ. περίπου μέχρι και τον 1ο π.Χ. αιώνα, όπως επιβεβαιώνουν τα αρχαιολογικά ευρήματα.
 https://transferincrete.gr/kante-kratisi.html
Ανάκτορο των Μαλίων

Ανατολικά από τα σημερινά Μάλια βρίσκεται το μινωικό ανάκτορο των Μαλίων. Είναι το τρίτο σε μέγεθος ανάκτορο της μινωικής Κρήτης και είναι χτισμένο σε μια τοποθεσία προνομιακή, κοντά στη θάλασσα και πάνω στο δρόμο που συνδέει την ανατολική με την κεντρική Κρήτη. Το ανάκτορο των Μαλίων κατά τη μυθολογία χρησίμευε σαν κατοικία του Σαρπηδόνα, αδερφού του Μίνωα, και πρωτοχτίζεται το 1900 π.Χ. Ο προϋπάρχων ισχυρός οικισμός, από τον οποίο σώζονται συνοικίες γύρω από το ανάκτορο, μετατρέπεται έτσι σε ανακτορικό κέντρο-πόλη.
 https://transferincrete.gr/kante-kratisi.html
Αγία Πελαγία

Θεωρείται ένα από ξεχωριστά τουριστικά θέρετρα του νησιού και αποτελεί κομβικό σημείο για κάποιον που επιθυμεί να επισκεφτεί τα αξιοθέατα του νησιού.Ο οικισμός της Αγίας Πελαγίας είναι παραθαλάσσιος και τα σπίτια είναι χτισμένα γύρω από την ακτή με αμφιθεατρικό τρόπο. Δυτικά περιβάλλεται από το κόλπο της Λυγαριάς ενώ ανατολικά από το κόλπο του Μονοναύτη. Είναι απαραίτητο να σημειωθεί πως η θέα που προσφέρεται είναι εκπληκτική.Η Αγία Πελαγία αποτελεί πόλο έλξης για τις παραλίες της. Καθώς βρίσκεται "προστατευμένη" από τον κόλπο, η θάλασσα παραμένει ήρεμη και καθαρή ανεξαρτήτως αν φυσάει στο Κρητικό Πέλαγος. 
 https://transferincrete.gr/kante-kratisi.html
Μάταλα

Τα Μάταλα βρίσκονται 65 χλμ νοτιοδυτικά του Ηρακλείου και είναι φημισμένα για τα καθαρά νερά και τη χρυσαφένια άμμο. Επιτρέπει στους λουόμενους να κολυμπήσουν στα υπέροχα νερά του Λυβικού πελάγους έχοντας συντροφιά τα επιβλητικά βράχια που είναι σήμα κατατεθέν της περιοχής. Η αμμουδερή παραλία, μήκους 300 μέτρων, που σχηματίζει ημικύκλιο στις δύο πλευρές, όπου υψώνονται βράχοι που καταλήγουν σε μικρό κλειστό απάνεμο κόλπο. Τα Μάταλα έγιναν ευρέως γνωστά τη δεκαετία του '60 για την ανεμελιά και το διαφορετικό τρόπο ζωής εκείνων που αποφάσισαν να κατοικήσουν στις αμέτρητες σπηλιές και κοιλότητες που έχουν σχηματιστεί στα βράχια από τη μανία των κυμάτων και την αλμύρα της θάλασσας. Στα Μάταλα διοργανώνεται κάθε χρόνο φεστιβάλ τραγουδιού, ενώ το καλοκαίρι συνδέεται με καΐκι με την Αγία Γαλήνη, υπάρχει επίσης τοπικό γραφείο της Οργάνωσης για την προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας.
 https://transferincrete.gr/kante-kratisi.html
Cretaquarium


To Cretaquarium - Θαλασσόκοσμος επίσημα ξεκίνησε τη λειτουργία του το Δεκέμβριο του 2005, στη πόλη των Γουρνών στην Κρήτη, 15 χλμ. ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου. Σε μια τοποθεσία που αποτελεί ένα μοναδικό πάρκο έρευνας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και αναψυχής το οποίο σκοπό έχει να προωθεί και να διαχέει την γνώση για το θαλάσσιο περιβάλλον. 

 https://transferincrete.gr/kante-kratisi.html



Χερσόνησος

Η Χερσόνησος βρίσκεται 26 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου στην εθνική οδό. Το παραθαλάσσιο θέρετρο του Λιμένα Χερσονήσου είναι μια πολυσύχναστη πόλη όλο το χρόνο, αντίθετα με την υπόλοιπη Κρήτη όπου μερικά ξενοδοχεία και εστιατόρια είναι ανοιχτά μόνο κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. 
Τα τουριστικά γραφεία κάνουν κρατήσεις στα περισσότερα από τα ξενοδοχεία, πράγμα που κάνει από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να βρείτε δωμάτιο. Αποτελούσε σημαντικό κέντρο εμπορικών συναλλαγών στους αρχαίους χρόνους. 
 https://transferincrete.gr/kante-kratisi.html
Ζαρός

Το μεγάλο και πανέμορφο χωριό Ζαρός έχει περίπου 2250 κατοίκους και βρίσκεται 45 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου σε μία περιοχή γεμάτη με όμορφα δέντρα και αγροτικά προϊόντα. Το χωριό είναι διάσημο για την άριστη ποιότητα των τρεχούμενων νερών του τα οποία συγκεντρώνονται σε κανάλια και ποτίζουν τη βλάστηση. Μια μικρή όασης έχει σχηματιστεί κοντά στην πηγή Βότομος και έχει μεγάλα πλατάνια, ένα παραδοσιακό μύλο και πέτρινες πηγές.